Aktivitetsdag 19 juni – rensas, skäras, täckas, grävas, hackas och krattas. Skogsträdgårdsodlingskurs i Kosters trädgårdar. Nordisk Permakulturfestival

Hej!

I detta utskick vill jag nämna några aktiviteter som har att göra med Skogsträdgården och permakultur. Efter sommaren hoppas jag kunna återkomma med ett ”riktigt” nyhetsbrev.

Aktivitetsdag den 19 juni i Skogsträdgården på Holma

OBS! Aktivitetsdagen i juni är ändrad från den 18 till den 19 juni.

Det finns massor av härligt arbete att göra i Skogsträdgården. Det behöver rensas, skäras, täckas, grävas, hackas och krattas. Denna dag får vi dessutom besök av ett gäng danska permakulturister. Vi börjar kl. 10:00 och slutar kl. 16:00.
Glöm inte att ta med lunchmat och fika!

Det finns några platser kvar!!
Kurs i skogsträdgårdsodling på Kosters trädgårdar!

Design och anläggning av ätbara skogsträdgårdar.

11 – 12 juni med praktisk fortsättning 13 – 17 juni.

Du får möjlighet att fördjupa dig i skogsträdgårdsodling i en härlig permakulturmiljö på Sydkoster. Jag bifogar information om kursen!

Du kan även gå in och se på hemsidan http://www.kosterstradgardar.se/skogstrad.html

Nordisk Permakulturfestival – Lösningar för en hållbar framtid
Nordens första permakulturfestival äger rum utanför Köpenhamn 26-28 augusti.
Festivalen vill bjuda på både teoretiska och praktiska workshops, musik och underhållning.
Festivalen är ett forum för människor som redan är engagerade för hållbarhet inom alla områden som jordbruk, byggnad och design och för nya nyfikna. Ett fantastiskt tillfälle för deltagare från hela norden att samlas och utbyta information och erfarenheter om hållbara lösningar från sin region eller sitt specialområde.

Vill du besöka festivalen eller veta mer gå in på www.permakulturhaven.dk/selvforsyning
Är du intresserad av att volontärarbeta eller hålla en workshop, berätta om ditt projekt eller spela musik kontakta nordpermafest@gmail.com

Vi är några från Skåne som skall dit. Om du också är intresserad så ta kontakt med Britta Nylinder nylinder.britta@gmail.com så kan vi samordna oss och åka tillsammans.

Varma sommarhälsningar
Esbjörn Wandt