Aktivitetsdag lördagen den 9/10 – skuggtåliga växter, gångar, beskärning av hallon, parasollbeskärning. Höst i skogsträdgården!

Det var en underbar dag med sol och höstfärger som börjar skymtas i skogsträdgården! Bladen på Aronian och Bärhäggmispeln skiftar i orange och rött. Ett päronkvittenträd i den härdiga lunden har fått många vackra gula frukter som riktigt lyser, men de är inte riktigt mogna än. De rödrosa bären på de koreanska silverbuskarna börjar också mogna så smått, men det är ett tag kvar innan de blir riktigt goda. På pergolan börjar de blåa vindruvorna också att mogna. Det är intressant att se hur många örter i markskiktet riktigt kommer igång igen nu och ger fina gröna blad.

Miljöutskottet från Alnarp var på besök och Esbjörn gav dem en visning i skogsträdgården. Många var intresserade av tankesättet och arbetssättet i skogsträdgården. Ett par stycken stannade kvar och var med på arbetsdagen.

Annars kom det en hel del folk och det blev mycket gjort under dagen. Det planterades några träd på äppelkullen (som ligger utanför skogsträdgården). Tony Elofsson kom och beskar ett par träd i skogsträdgården och visade hur det går till med parasollbeskärning. Hallonen i en av lundarna fick en ordentlig genomgång, det röjdes upp lite gångar och de skott som gett bär skars ned. I markskiktet i den härdiga lunden förstärktes de planteringar som gjorts för glest i fjol. Det planterades Luktviol, Strandbeta och Kärleksört, som alla är växter som klarar bra av skuggiga miljöer. Det blev lite byggande också och taket på uteköket tog form.

Det var härligt att en än gång få njuta av trädgårdsarbete tillsammans med många fina, intressanta och kunniga människor!

Här kommer några bilder:

Bild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4

Bild 5

Bild 6

Bild 7