Kurser

 

 

Korta kurser

Vi ordnar varje år ett antal föreläsningar och kortare kurser med anknytning till småskalig ekologisk odling och skogsträdgårdsodling. För tillfället har vi inga spikade datum. Vi är öppna för förslag om du har några tips!

 

Från fröodling till växtförädling

Detta är arbetsnamnet på en kurs om vi har börjat planera. Tanken är att vi skall lära oss att med enkla medel själva kunna utveckla nya sorter av grönsaker, fruktträd och bärbuskar hemma i våra trädgårdar.

Längre kurser (inga pågående, information nedan är från tidigare kurs)

Grundkurs i Småskalig ekologisk odling

Det är nu fjärde året som vi har en folkhögskolkurs i Småskalig ekologisk odling på Holma. Kursen drivs i samarbete med Jämshögs folkhögskola. Den ger grundläggande kunskaper för den som vill sätta igång med miljövänliga och effektiva sätt att odla sin egen mat och/eller produkter till försäljning. Teoripassen varvas med praktiskt arbete. Trots att kursen är mycket praktiskt inriktad sätts odlingen hela tiden in i ett ekologiskt helhetsperspektiv. Permakultur utgör en viktig utgångspunkt. Gästföreläsare och studiebesök är viktiga inslag i kursen.

 

Innehållet är fokuserat på fyra huvudmoment, som alla kan utgöra viktiga delar i en permakulturplanerade av odlingar för självhushåll:

     Intensiv ekologisk djupbäddsodling

     Odling i kallväxthus

     Skogsträdgårdsodling

     ”The Woodland Way” – att utnyttja träd och buskar till diverse nyttigheter:

 

Påbyggnadskurs i Skogsträdgårdsodling

Ingen för närvarande. 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.