Nyhetsbrev, aktivitetsdag 13 augusti – uteköket och rensa, täcka och plantera i lundarna. Skogsträdgården med på Ekorundan. Skogsträdgården i P1. Projektet ”Nya frukter”. Nordisk Permakulturfestival

Till dig som får
Nyhetsbrev från
Skogsträdgården på Holma

Hej!

Vi har ännu inte planerat höstens alla aktiviteter, men här kommer de som ligger närmast i tiden. Jag passar också på att påminna om permakulturfestivalen i Danmark. Dessutom har Skogsträdgården på Holma uppmärksammats på P1 och till sist vill jag påminna alla som arbetar i projektet Nya frukter om att det snart är dags att publicera hemsidan.

Skogsträdgården med i P1 i morgon (söndagen 31 juli)
Det skall handla om peak oil under senare delen av ”God morgon, världen” i morgon, någon gång mellan kl.10 och 11. I samband med detta sänds ett inslag med en intervju som gjordes med mig i Skogsträdgården på Holma i våras. Jag har själv varken hört programmet eller inslaget, så jag vet inte om det är bra. Men jag tycker i alla fall att det roligt att Skogsträdgården blir uppmärksammad i ett sådant här sammanhang.

Aktiviteter i Skogsträdgården

Aktivitetsdag lördagen den 13 augusti
Vi kommer bl.a. arbeta vidare med uteköket och med att rensa, täcka och plantera i lundarna.
Vi börjar kl. 10:00 och slutar kl. 16:00.  Glöm inte att ta med lunchmat och fika!

Ekorundan 3-4 september
Holma är med i Ekorundan (se http://www.ekobonden.se/ ) i år igen. Det blir visning av Skogsträdgården både på lördagen och söndagen kl.11 och kl.14. Dessutom får vi uppleva olika ljudupplevelser. Vi passar på att arbeta i skogsträdgården dessa dagar. Kom gärna och var med, en av dagarna eller båda. Ta med lunchkorg, vänner och bekanta! Vi börjar kl. 10 och slutar kl. 16.

Kulturarvsdagen den 11 septemberKulturarvsdagen har i år temat ”Gröna platser”. Vi passar på att ställa upp med visning och ljudupplevelser i Skogsträdgården på Holma! Vi är där kl.13 -17 och har en rundvisning kl.15.
(http://www.raa.se/cms/extern/om_oss/ehd_2011/kulturarvsdagen_2011.html )

Permakultur

Nordisk Permakulturfestival 26-28 augusti
Åter en lite påminnelse om permakulturfestivalen utanför Köpenhamn nordpermafest@gmail.com.  Vi är några från Skåne som skall dit. Om du också är intresserad, så ta kontakt med Britta Nylinder nylinder.britta@gmail.com så kan vi åka tillsammans.

Projektet ”Nya frukter” 
Vi är många ”redaktörer” som jobbar med att samla information om intressanta frukter, bär, nötter och bambu.

Det finns redan en del inlagt i databasen t.ex. om sandpäron (Pyrus pyrifolia), valnötter (Juglans), aktinidiasläktet (kiwi)  (Actinidia), nordamerikansk pawpaw (Asimina triloba), persimon (Dispyros) och mullbär (Morus). Jag vet också att oxlar (Sorbus), hagtornar (Crataegus) och bärtry (Lonicera caerulea) är på gång.

Många fler arter skall in. Jag vill uppmana dig som är redaktörer att försöka prioritera detta ett tag framöver. Tiden närmar sig för publicering av databasen. Har du några frågor så hör av dig!

Våta sommarhälsningar
Esbjörn