Aktivitetsdag den 22/5 – uteköket, klätterstöd, omplantering, utplantering, rensa maskrosor och gräs. Kurser: Skogsträdgårdsodling, Växterna i skogsträdgården, Certifieringskurs och Introduktionskurs i Permakultur

Aktivtetsdag på lördag !

Nu på lördag (22 maj) är det aktivitetsdag i Skogsträdgården på Holma. Eftersom vi inte har någon folkhögskolekurs på Holma i år, så behöver vi extra mycket hjälp med skötseln. Förra året gjorde vi stora framsteg och det skulle vara väldigt roligt om vi lyckas upprätthålla det vi uppnådde och dessutom kunna gå vidare med en del projekt, så som t.ex. uteköket. Så kom gärna och hjälp till! Själv tycker jag att skogsträdgården är en härlig miljö att jobba i. Dessutom får man träffa många trevliga människor och man lär sig alltid något nytt.

Detta är några av arbetsuppgifterna: Bygge av kökstaket i Skogsträdgården. Bortrensning av maskrosor och gräs. Utplantering av växter. Uppläggning av pinnar för de långt komna klätterväxterna i pergolan. Omplantering av plantor och sticklingar i växthuset.

Aktivitetsdagen börjar kl.10.00. Du som inte varit med tidigare kan få en guidning i Skogsträdgården. Om du har svårt att komma på morgonen får du naturligtvis dyka upp när du vill. Men någon gång efter kl.13 så startar vi upp eftermiddagens arbete och då gör vi en guidning för nytillkomna.

Vi räknar med att sluta kl.16.00

Glöm inte att ta med lunchmat och fika!

Obs! Det finns platser kvar på följande kurser:

Permakulturkurser

Introduktionskurs den 29 maj

Plats: Holma gård, Höör

Kursavgift: 350 kr inkl. fika.

Certifieringskurs 18-20 juni, 20-22 augusti, 22-24 oktober

Detta är en 72-timmarskurs, vars innehåll i stora drag är lika över hela världen. Det ingår att göra en konkret designuppgift, där man tillämpar kunskaperna som man lär sig.

Vi prioriterar skåningar till de 18 platserna. Tanken är att permakulturen skall vara ett redskap i omställningsarbetet i Skåne. Vi vill därför att så många skåningar som möjligt går kursen tillsammans, så att vi lär känna varandra samtidigt som vi får en gemensam referensram.

Plats: Första tillfället skall vara på S:t Hansgården i Lund och andra tillfället på Holma gård. Det tredje tillfället är ännu inte bestämt.

Kursavgift: 5000 kr. Kostnad för boende och mat tillkommer.

Anmälan och information: Kicki Bobacka  0451-910 14, kicki@fria.nu

Esbjörn Wandt esbjorn.wandt@gmail.com

Odlingskurser

30 maj kl.10- 17  Skogsträdgårdsodling. Vad är en skogsträdgård? Vad har den för fördelar? Hur anlägger man den?

5 juni  kl.10- 17  Växterna i en skogsträdgård. Du får bekanta dig med växterna, som vi har i Skogsträdgården på Holma; fruktträden, bärbuskarna, nötträden och de perenna grönsakerna.

Kursavgift: Varje helgkurs kostar 290 kr.

Anmälan och information: Esbjörn Wandt esbjorn.wandt@gmail.com

 

Bästa vårhälsningar

Esbjörn Wandt

0734-44 80 28