Aktivitetsdag den 17 juli – rensa bort nässlor i lundarna och hacka ogräs i gångarna. Nordisk Permakulturfestival.

Till dig som får Nyhetsbrev från Skogsträdgården på Holma

Hej!

Här kommer information om nästa aktivitetsdag i Skogsträdgården på Holma och om två permakulturaktiviteter i höst.

Aktivitetsdag söndagen den 17 juli

Vädret, med ömsom regn och ömsom sol, gör att det växer så att det knakar i Skogsträdgården! Tyvärr så har vi ingen verksamhet där för tillfället. Det innebär att ingen är där och sköter den. Det är tur att det är just en Skogsträdgård, så att den klarar sig någorlunda själv. Men det finns saker som behöver göras där! Du få väldigt gärna komma och hjälpa till!

Förutom att plocka bär kommer vi bl.a. rensa bort nässlor i lundarna och hacka ogräs i gångarna.

Vi börjar kl. 10:00 och slutar kl. 16:00. Glöm inte att ta med lunchmat och fika!
Nordisk Permakulturfestival – Lösningar för en hållbar framtid
Jag vill åter påminna om permakulturfestivalen utanför Köpenhamn 26-28 augusti.
Festivalen vill bjuda på både teoretiska och praktiska workshops, musik och underhållning.
Den är ett forum för människor som redan är engagerade för hållbarhet inom alla områden som jordbruk, byggnad och design och för nya nyfikna. Ett fantastiskt tillfälle för deltagare från hela norden att samlas och utbyta information och erfarenheter om hållbara lösningar från sin region eller sitt specialområde.

Vill du besöka festivalen eller veta mer gå in på www.permakulturhaven.dk/selvforsyning
Är du intresserad av att volontärarbeta eller hålla en workshop, berätta om ditt projekt eller spela musik kontakta nordpermafest@gmail.com

Vi är några från Skåne som skall dit. Om du också är intresserad, så ta kontakt med Britta Nylinder nylinder.britta@gmail.com så kan vi samordna oss och åka tillsammans.

 

Verksamhetsmöte för permakultur i Skåne

Uppstartsmötet för PIS som hölls i Malmö i mars blev mycket lyckat, många kontakter knöts, idéer föddes och vi inspirerade varandra. Söndagen 20 november planeras det att hållas en liknande träff. Det är tänkt att vara ett verksamhetsmöte för PIS och fokus ska ligga på att bli konkreta och komma igång med aktiviteter i arbetsgrupperna. Ta kontakt med My Kjellberg (mysis_relicta@yahoo.se) om du vill vara med och planera mötet.

Varma sommarhälsningar
Esbjörn