Nyhetsbrev – parasollbeskärning, svampodling, nötodling i Sydsverige

Till alla som får
Nyhetsbrevet från
Skogsträdgården på Holma

Hej! 

Detta är ett utskick om kommande aktivitetsdagar i Skogsträdgården (varje söndag jämn vecka). 

Söndagen den 3 november

Beskärningskurs. Parallellt med den ”vanliga” aktivitetsdagen körs en kurs i frukträdsbeskärning. Thony Elowsson lär ut parasollbeskärningsmetoden. Det är en metod för beskärning av fruktträd, som har stora fördelar för en husbehovsodlare. Kursen pågår mellan 10 och 16. Den subventioneras av Skogsträdgårdens vänner och kostar bara 100 kr, som betalas kontant på plats. Max 12 deltagare. Träning ger färdighet – det finns möjlighet att träna på de nyvunna kunskaperna under vårens aktivitetsdagar i Skogsträdgården.

Ha gärna med egen sekatör och beskärningssåg och naturligtvis varma kläder.

Anmälan till esbjorn.wandt@gmail.com

 

Söndagen den 17 november

Nötodling i Sydsverige

Aktivitetsdagen håller som vanligt på mellan 10 och 16, men mellan 13:30 och 15:00 berättar Britta Nylinder om vad hon har kommit fram till när hon har arbetat med rapporten ”Nötodling i Sydsverige” Vill du läsa rapporten kan du maila  nylinder.britta@gmail.com.

 

Söndagen den 1 december

Svampworkshop.

Christina Persson som driver företaget Ecofungi.se och odlar svamp i Malmö kommer till Holma och berättar lite om svamp och svampodling, vi ympar in lite olika sorters svampmycel i stockar och tittar på andra möjligheter att odla svamp i skogsträdgården. Vi börjar klockan tio som vanligt. Anmäl gärna att ni kommer till johanna_s_johansson@hotmail.com  

 

Bästa hösthälsningar

Esbjörn