Rapport från aktivitetsdag 30 juni

bild-6-holma-30-juni-malva

Under förra aktivitetsdagen var det regnet som skulle trotsas, idag var det värmen. Men vi var sex stycken som under några intensiva timmar fick mycket gjort.

 

Vi ägnade dagen åt att med rejäla tag ogräsrensa och skära ned sånt som brett ut sig och blivit alltför stort. Vi skar även ned vallörten och använde som marktäckare runt omkring. Det är framförallt den spanska körveln och hallonen som trivs alltför bra och börjar ta över. I denna underbara anis-, citronmeliss-, och myntadoftande djungel märker man såsmåningom att det gömmer sig bland annat vinbärs- och, krusbärsbuskar samt olika träd som kämpar för sin plats.

 

Vädret var varmt och svetten bara rann, men det kändes bra att jobba i skogsträdgården där klimatet var något svalare och fuktigare. I nötlunden växer det smultron och jordgubbar mellan träden och det var en underbar lön för arbetet. Amanda och Lenamaria ogräsrensade och hjälpte smultronen att vandra genom att flytta bort en bit av marktäckningsväven.

 

Karparna i dammen har förökat sig, nu simmar det runt en hel massa småfisk. Näckrosorna blommar vackert vitröda. Dagliljor och myskmalvor blommar de med. En rolig upptäckt för dagen var två igelkottar samt tre igelkottsbon gjorda av halm och gräsklipp. Skogsträdgården måste vara en fin plats för en igelkott. Dessa djur gör nytta också, det sägs att igelkottar äter mördarsniglar.

 

bild-1-holma-30-juni-smultronvandring

Bild 1: smultronvandring

 

bild-2-djungel1

Bild 2: Nedskärning av körvel och vallört

 

 

bild-25-skogst1

Bild 2,5:

 

 

bild-3-djungel-3

Bild 3: Birgitte rensar ogräs.

 

 

bild-4-holma-30-juni-igelkott

Bild 4:  Igelkottsbot.

 

 

bild-5-holma-30-juni-daglilja

Bild 5: Daglilja, Hemerocallis, i blom

 

bild-6-holma-30-juni-malva1

Bild 6: Myskmalva, Malva mochata, i blom

 

 

bild-7-holma-30-juni-011

Bild 7: Jordgubbar.